اموزش ها

کاشت گردو

گردو، که از درختان بومی ایران است میوه ای بسیار ارزشمند و پرمصرف است که در اکثر نقاط کشور قابلیت کاشت دارد. گردو از نظر تئوری در دسته میوه های هسته دار قرار میگیرد اما از نگاه عامیانه در دسته های آجیل ها قرار میگیرد. این میوه به دلیل وجود ویتامین های مختلف فواید بسیار زیادی برای انسان دارد و همچنین برای جلوگیری از آلزایمر بسیار موثر است. به دلیل مصرف زیاد این میوه و همچنین اقتصادی بودن کاشت و برداشت آن، بسیاری از افراد به دنبال کاشت آن هستند. در این مقاله سعی شده روش های ساده کاشت گردو توضیح داده شود.

خاک مناسب برای کاشت درخت گردو باید دارای مواد مغذی موردنیاز آن باشد و همینطور خاک با ذره های ریز باشد تا ریشه گردو بتواند در عمق آن نفوذ کند. میزان اسیدی بودن آن باید به مقدار خنثی نزدیک باشد ( Ph حدود 6.5) و همینطور باید خاک را بررسی نمود تا از نبودن قلوه سنگ و دیگر موانع برای حرکت ریشه مطمئن شد.

زمان مناسب در سال برای کاشت گردو  از شروع بهار تا پایان پاییز است و اگر بذر گردو را در فصل زمستان بکارید به دلیل حساسیت بالای آن به هوای سرد، بذر از بین میرود. برای پیدا کردن نهال مناسب باید منطقه جغرافیایی را در نظر گرفت و با توجه به آن بذر و نهال مناسب را انتخاب کرد یعنی در منطقه های سردسیر نوع نهال با مناطق گرمتر متفاوت است.

در ابتدا باید گردو های سالم را به مدت دو تا سه روز در حالت مرطوب و خیس نگه دارید. (دقت کنید شرایط مرطوب بودن را باید در تمام مدت حفظ کنید.) سپس در قسمت بالایی گردو ها یک شکاف جزئی برای اجازه دادن بیرون آمدن جوانه ها ایجاد میکنیم. سپس در یک ظرف یا یک گلدان مقداری خاک مناسب یا سنگ های ریز می ریزیم و گردو ها را که باید خیس باشند در آن قرار میدهیم. به مدت یک تا دو ماه صبر میکنیم تا گردو ها جوانه بزنند و بعد از  آن گردو ها را در در گلدان یا محل اصلی کاشت میکاریم و منتظر رشد و ثمر دادن آن میمانیم.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *